Blog

Welkom op de blogpagina van Alpe d’HuZes! Hier delen we alle updates, verhalen en voorbereidingen in aanloop naar het evenement, evenals de gebeurtenissen op de dag zelf. Volg ons avontuur terwijl we ons inzetten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en samen de berg beklimmen voor een toekomst zonder kanker. Van trainingsschema’s en motivatiespeeches tot persoonlijke verhalen van deelnemers en live updates op de grote dag – deze blog houdt je volledig op de hoogte. Samen maken we het verschil, één trap tegelijk.

WhatsApp Image 2024-06-05 at 16.58.06

Klaar voor de Start: Laatste Fietsritjes en Voorbereidingen voor de Grote Dag!

Vandaag begint het rustig in het Zuidlaarderstraatje. Dit is immers de laatste dag voor het evenement, wat betekent bijna volledige rust, met misschien een lichte wandeling of fietstocht.

Vanmorgen startte de Alpe d’HuZus. Dit evenement, een dag voor het hoofdevenement, geeft alle vrijwilligers van de organisatie de kans om zelf de berg op te gaan. Uiteraard stonden wij langs de kant om hen enthousiast aan te moedigen. De sfeer was geweldig en beloofde veel goeds voor morgen, met zoveel mensen die klappen, juichen en aanmoedigen.

Intussen zijn Cor V. en Jan G. bij ons op de camping aangeschoven. Ze hebben een stukje gefietst om de benen los te trappen. Ze zijn speciaal uit Zuidlaren gekomen om ons morgen aan te moedigen, wat super leuk is!

Het laatste fietsritje voor morgen werd door vrijwel iedereen meegereden, waar mogelijk. Even de benen losfietsen. Anderen maakten een koffierondje via het dorp of liepen rondom het stuwmeer.

Ondertussen werkten de koks hard aan het diner, vandaag extra hard omdat we eerder gaan eten (om 17.00 uur in plaats van 18.00 uur). Gelukkig kregen ze stiekem hulp van kok Gijs.

Sommigen sleutelden nog wat aan de fiets onder het genot van Radio Alpe d’HuZes, anderen maakten dankbaar gebruik van de externe reparatieservice op de camping door onze fietsreparateur Ron, of bij Bike Totaal bij het Alpe d’HuZes evenement.

Anderen keken hun wandelschoenen nog na en pakten alvast hun kleding en tassen in voor morgen.

Vandaag en morgen zal het blog- en mediateam beeldmateriaal aanleveren voor RTV Drenthe, die een nieuwsitem gaan maken over onze inspanningen, met interviews en beelden van de dag zelf.

Vanuit Le Bourg d’Oisans, welterusten. Het Zuidlaarderstraatje sluit vroeg de ogen, want morgen wordt het weer heel vroeg opstaan!

Deel dit bericht

16 reacties

  1. Prachtig, die foto’s! De saamhorigheid spat eraf! Op afstand leven wij mee en juichen wij jullie toe! Trots op jullie!!

  2. Heel veel succes gewenst!! We wensen iedereen een super dag met mooi weer en hopen dat het een veilige dag wordt voor iedereen. In gedachten zijn we bij jullie en juichen jullie toe🚶‍♀️🚴‍♀️❣

  3. Daar hoort nog bij dat jullie mogen genieten van alle steun vanuit Zuidlaren, maar ook van de toeschouwers ter plekke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *