Blog

Welkom op de blogpagina van Alpe d’HuZes! Hier delen we alle updates, verhalen en voorbereidingen in aanloop naar het evenement, evenals de gebeurtenissen op de dag zelf. Volg ons avontuur terwijl we ons inzetten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en samen de berg beklimmen voor een toekomst zonder kanker. Van trainingsschema’s en motivatiespeeches tot persoonlijke verhalen van deelnemers en live updates op de grote dag – deze blog houdt je volledig op de hoogte. Samen maken we het verschil, één trap tegelijk.

WhatsApp Image 2024-06-05 at 10.53.59

Van Zonsopgang tot Regenval: Een Onvergetelijke Dag bij Alpe d’HuZes

De grote dag is aangebroken, de dag van de Alpe d’HuZes waarbij duizenden deelnemers miljoenen euro’s inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het doel van het evenement is om mensen te inspireren hun grenzen te verleggen en tegelijkertijd bij te dragen aan een belangrijk doel. De ingezamelde fondsen worden gebruikt voor kankeronderzoek, het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten en het ondersteunen van hun families.

Alle deelnemers van Alpe d’HuZes in Zuidlaren hebben maandenlang uitgekeken naar dit moment, en vandaag is het eindelijk zo ver. We gaan van start en wandelen en fietsen om geld in te zamelen voor het vinden van een geneesmiddel dat deze vreselijke ziekte kan voorkomen. We doen dit ook ter nagedachtenis aan degenen die we hebben verloren, wat ons extra moed en kracht geeft om onze eigen fysieke en mentale grenzen te verleggen.

Ontwaken

Vannacht begon het al vroeg in het Zuidlaarderstraatje. Al om 3.00 uur gingen de eerste wekkers af. Vanaf dat moment stonden de koks klaar met heerlijke maaltijden om ervoor te zorgen dat de deelnemers een goed gevulde maag hadden bij de start. 

De koks hadden aan speciale verzoeken voldaan, ze werkten vanaf ’s avonds de dag voor het evenement en sliepen pas na 40 uur weer!

Deze toegewijde koks hadden de hele nacht doorgewerkt en zouden, blijkt later, meer dan 40 uur opgebleven te zijn voordat ze zelf gingen slapen. Wat een geweldige inzet! Hun werk hield niet op bij het ontbijt. Gedurende de dag stonden ze klaar bij de stops van de deelnemers om hen van alles te voorzien wat ze nodig hadden (van bananen pannenkoeken, tot drop, soep, worst, macaroni, brood en nog veel meer speciale verzoeken). Iedereen kon van tevoren aangeven wat ze graag als ontbijt en tussendoortjes wilden hebben, wat echt fantastisch was.

DE START

Na een voedzaam ontbijt vertrokken zowel de wandelaars als de fietsers vanaf 3.30 uur richting het dorp, waar het evenement begon in het centrum van Le Bourg d’Oisans. Hier had zich al een grote groep deelnemers verzameld, klonk muziek, en hielden de organisatie en de burgemeester een toespraak. Ze benadrukten hoe overweldigend het elk jaar is om te zien hoeveel inzet er voor dit evenement is. Het was voor onze deelnemers een geweldige ervaring om juist bij de start aanwezig te zijn. De sfeer was enthousiast en overweldigend, vooral na de lange periode van voorbereiding. De energie en opwinding waren voelbaar en maakten dit moment extra bijzonder.

EXTRA MOTIVATIE

Iedereen, jong en oud, had er flink de vaart in! De jongsten beklommen de berg één keer, terwijl andere wandelaars de top zelfs twee keer bereikten. De fietsers gingen als een speer en genoten van meerdere beklimmingen, variërend van één tot vijf keer, met één deelnemer uit onze groep die zelfs zes keer de top bereikte.

Een extra aanmoediging was te vinden in bocht 18, waar leden van ons team midden in de nacht alle namen van de deelnemers op de weg hadden geschilderd. Dit gaf de deelnemers extra motivatie tijdens het beklimmen van de berg, vooral omdat dit een van de steilste stukken van de route is.

Ook een hulde aan de fantastische aanmoedigingsgroep boven aan de berg! We willen ook een grote dank uitspreken aan “de volgers” vanuit Zuidlaren en omgeving, die ons via social media hebben gevolgd, en iedereen die gisteren de livestream van Alpe d’HuZes heeft bekeken. Jullie steun was geweldig!

Afgelopen maandag hebben Niek-Jan, Floor, Bas, Floor, Gijs, Jesse en Sofie een kaars versierd ter nagedachtenis aan Marije. Deze kaars werd in bocht 3 geplaatst. De klimmers namen een moment om in bocht 3 stil te staan en de kaars te bekijken. Na afloop krijgen ze de kaars mee naar huis als aandenken.

Leuk om te vermelden is dat RTV Drenthe een nieuwsartikel heeft gewijd aan onze inzet, waarin wij ook interviewbeelden hebben aangeleverd. Dit artikel is te lezen op de website van RTV Drenthe. Daarnaast is ons verhaal opgepikt door de NOS en verschenen in een artikel op hun website.

HET WEER

Het weer speelde een cruciale rol tijdens de beklimming. De ochtend begon enigszins bewolkt, wat voor koele omstandigheden zorgde. Naarmate de dag vorderde, werd het steeds warmer en werd er gewaarschuwd voor een hete dag.

In de vroege middag sloeg het weer echter om, met toenemende bewolking en stortbuien. De deelnemers werden verrast door de regen en kou. Al snel verzocht de organisatie de fietsers om niet meer af te dalen, en werden de gondels (ski-liften) stilgezet vanwege het onweer. Dit zorgde voor verwarring onder zowel de fietsers als de wandelaars over waar ze heen moesten gaan. Uiteindelijk besloot men te schuilen in het Palais du Sport.

Verschillende deelnemers gingen naar de medische post om op te warmen, omdat onderkoeling dreigde. De medische post voorzag hen van badjassen, handdoeken, verwarmingskleden, bouillon en thee om weer op temperatuur te komen. Al snel waren alle deelnemers weer opgewarmd en konden ze hun weg naar beneden vervolgen, hetzij met de fiets, hetzij via de skiliften.

Dit alles maakte het voor sommige deelnemers lastig om hun eigen doelen te behalen, maar dit weerhield niet iedereen ervan om door te gaan met het beklimmen van de berg. Diverse deelnemers hebben de berg daarna nog beklommen, soms op pure wilskracht.

Jaap beklom de berg maar liefst 6 keer.
Floor, Marijn, Gijs en Akkelina wandelde de berg twee keer.
Bas klom de berg 4 maal, wat een prestatie.
Niek-Jan, de initiatiefnemer van ons gezelschap ging 5 keer de berg op.
Inge fietste de berg 2 keer op!
Ron ging de berg 5 keer op, maar had graag nog een zesde keer gewild!
Marten, Noah, Jan, Nora en Matthijs gingen te voet de berg op. Marten heeft hem zelfs 2 keer gelopen!
Niek-Jan, Floor, Triny en Ron voor de banner van Alpe d’Hu Zuidlaren (Zuidlaren klimt)
Sybren, Coby en Jan Willem hebben de berg samen beklommen, en dat op Jan-Willem zijn 72e verjaardag!

TOT SLOT

We kijken na maanden van voorbereiding met grootste trots terug op deze dag. Zowel mentaal als fysiek hebben we ons voorbereid en alles gegeven op de berg. We zijn dan ook zeer gelukkig en trots dat al deze inzet heeft geleid tot een prachtig ingezameld bedrag van maar liefst ruim € 110.000,-.

Het is bijna onmogelijk om alle gebeurtenissen van deze dag samen te vatten maar namens het blog team willen we aangeven dat we enorm hebben genoten, ontzettend trots zijn op alle deelnemers en danken het hele team/alle betrokkenen voor hun inzet.

Vandaag (vrijdag) staat in het teken van nagenieten en opruimen na de geweldige dag van gisteren. Vanmiddag sluiten we gezamenlijk af met een bonte avond en een BBQ. Morgen reizen de meesten van ons weer terug naar Nederland, terwijl sommigen nog even blijven om van hun vakantie te genieten.

Deel dit bericht

21 reacties

 1. Wat hebben jullie het allemaal goed gedaan. TOP.
  Het verslag gaf een mooi beeld van wat jullie allemaal hebben gepresteerd van groot tot klein.
  Jullie mogen trots zijn op jezelf.!!!!!!

 2. Geweldig goed gedaan iedereen!! Mooi om de blog te lezen. Deze ervaring zo met elkaar beleven moet wel erg speciaal zijn!!

 3. Toppers zijn jullie allemaal.
  Wat een mooi ” bijzonder ” evenement.
  Ondanks het slechte weer later dubbel gemotiveerd om de tocht te volbrengen.
  Wat een powerkracht heb je dan in je.
  Het resultaat mag er zijn. Wat een geld is er bijeengebracht voor de Kankerbestrijding. Geweldig!!!

 4. Toppers zijn jullie allemaal.
  Wat een mooi ” bijzonder ” evenement.
  Ondanks het slechte weer later dubbel gemotiveerd om de tocht te volbrengen.
  Wat een powerkracht heb je dan in je.
  Het resultaat mag er zijn. Wat een geld is er bijeengebracht voor de Kankerbestrijding. Geweldig!!!

 5. Prachtig om mee te beleven via de app en een mooi bedrag opgehaald!
  Geweldige prestaties van iedereen om die berg op te gaan, heel knap gedaan.

 6. Wat een geweldige prestatie. Toppers. Wat een enorm bedrag hebben jullie voor het KWF opgehaald.
  Fantastisch!!!
  Ik heb met plezier jullie gevolgd.

 7. Geweldig wat jullie gedaan hebben. Zowel de fietser als de “wandelaars “. Maar ook alle waardering voor de verzorgploeg. TOP!!!!
  Tot in Zuidlaren

 8. Wat een super prestatie!!!! En ook prachtige foto’s!! Wat een eerbetoon aan Marije en anderen!!!
  En wat een geweldig bedrag hebben jullie allen ingezameld.

 9. Wat een geweldige prestatie van iedereen! We hebben het allemaal gevolgd op tv en zijn super trots op ” onze” Zuidlaarfers. En leuk om deze blog te lezen.
  Petje af!

 10. Wat een geweldige prestatie van jullie allemaal lopera fietsers maar ook de koks en alle andere mensen die mee waren voor Zuidlaren respect. We waren er bij en dat vonden we al heel indrukwekkend.
  We hebben jullie niet allemaal persoonlijk gezien maar dat is bijzaak . Top groetjes 🏃‍♀️🏃‍♂️🚴‍♂️🚵

 11. Wat een geweldige prestatie zowel voor de fietsers, wandelaars als de verzorging. En een woord allemaal toppers.

 12. Geweldig wat jullie allemaal hebben bereikt en meegemaakt. War een fantastisch geldbedrag hebben jullie opgehaald!
  Wij hebben jullie met heel veel plezier gevolgd.
  Petje af voor iedereen.
  G
  Allemaal veilig en gezond weer terug komen!

 13. Zonet, in een zonnig en warm Provence, in alle rust de blogs nog even bekeken.
  Wat een mooie samenvattingen van elke dag.
  Het komt nu goed binnen wat we samen gedaan hebben het afgelopen jaar, met natuurlijk de climax op 6 juni.
  En natuurlijk het fantastische bedrag van ruim € 18.000.000 waaraan wij ruim € 110.000 aan mochten bijdragen voor het KWF.
  Dankbaar dat het allemaal goed gegaan is. 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *