Over ons

Wij zijn team..

Alpe d’HuZuidlaren deed op donderdag 6 juni mee aan de Alpe d’HuZes challenge met een groep van circa 25 enthousiaste mensen. Hieronder stelden we ons kort voor en vertelden we over onze motivatie.


Niek-Jan

Marije, mijn eerste vrouw, is in 2018 overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Ze is slechts 35 jaar geworden. Met haar in gedachten fiets ik mee om bij te dragen aan de behandeling van (nu nog) ongeneeslijke vormen van kanker. Zodat geweldige vrouwen zoals zij moeder, partner, dochter, zus, vriendin etc. mogen blijven. Het zou fantastisch zijn als u/jij mij hierin wil ondersteunen!


Jan-Peter

Verliezen omzetten naar winst.
Ik doe mee aan de Alpe d’HuZes. Het verlies van een geliefde omzetten in winst voor een beter medicijn voor anderen.
Samen met elkaar deze strijd aangaan. Ook al hebben we veel verloren er is nog zoveel te winnen.


Ilse

Ik doe mee omdat ik het heel erg vind wat de mensen met kanker meemaken of meegemaakt hebben, zoals mijn tante Marije.
En daarom is mijn doel om drie keer de berg op te lopen voor mensen met kanker.


Inge

Het moment dat je hoort dat je zo geliefde zus ongeneeslijk ziek is… Ineens weten wat het gezegde “de grond zakt weg onder je voeten” betekent… Een onbeschrijfelijk verdriet en ook vechtlust. Voor mijn zus te laat, maar ik hoop dat er in de toekomst een geneesmiddel komt tegen onder andere hersentumoren. Voor het ontwikkelen van een nieuw geneesmiddel is veel geld nodig en daarom zet ik de vechtlust in om op 6 juni 2024 de Alpe d’Huzes meermaals op te fietsen om geld bijeen te krijgen voor hoop op genezing van kanker in de toekomst.


Harriette

Mijn naam is Harriette Gunnink, ik ga mee als supporter. Het doel om geld op te halen voor kankeronderzoek vind ik belangrijk omdat ik al veel familieleden heb verloren door kanker.


Bas

Ik doe mee aan de Alpe d’HuZes omdat ik iemand ken die overleden is aan kanker. Dat heeft een grote verandering in mijn leven gemaakt. Ik wil niet dat iemand anders dit ook mee moet maken en daarom doe ik mee aan deze actie.

Triny

Waarom ik meedoe aan Alpe d’HuZes? Natuurlijk is het leuk om samen met familie en vrienden met een project bezig te zijn, en uiteraard zie ik een sportieve uitdaging, maar belangrijker nog: ik kan iets doen voor de vele mensen die vaak een ongelijke strijd moeten voeren. Het is het bekende verhaal, maar de pijn van zes keer een buitencategorie berg beklimmen op een dag kan nooit de pijn evenaren van kankerpatiënten en hun naaste. Daarom moeten we de zoektocht naar medicijnen tegen kanker niet opgeven!!

Floor
Ik doe mee omdat ik kanker een vreselijke ziekte vind. Door die ziekte ben ik mijn eigen moeder op 8-jarige leeftijd verloren. Zulk verlies gun ik niemand en daarom wil ik er alles aan doe om zoveel mogelijk geld op te halen.
Jan

Mijn zoon Marten vroeg me of ik het leuk zou vinden samen met hem en onze kleinzoon Noah mee te doen aan Alpe d’HuZes.
Ze wilden lopend de berg op met drie generaties. Dat vond ik een heel goed idee, maar is natuurlijk ook de bedoeling om geld op te halen in de strijd tegen kanker.
Zelf heb ik prostaatkanker gehad en weet dus hoe belangrijk het is dat er goede behandelingen en medicijnen tegen kanker worden ontwikkeld. Daarom doe ik mee!

Floor

Ik doe mee aan de Alpe d’HuZes omdat ik mijn bijdrage wil leveren aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Ik fiets voor mensen die te maken hebben met kanker. In het bijzonder mijn lieve gezin die veel te jong hun vrouw en moeder hebben verloren. Ze mocht haar kinderen slechts 5, 8 en 10 jaar oud zien worden. Wil jij mij steunen?

Jan Willem

Ik fiets graag mee omdat ik zowel een schoonmoeder, als 3 zwagers aan deze erge ziekte heb verloren. Daarnaast heeft een nichtje ook kanker. Zij heeft zelf eerder dit jaar met haar man ook aan deze tocht meegedaan. Met de steun van mijn vrouw Harriette willen we sponsorgeld binnenhalen. 

Tim
Hallo ik ben Tim – 14 jaar oud en ik ga op de fiets meedoen met de Alpe d’Huzes. 
Ik ga deze uitdaging aan omdat ik hoop met de acties die wij gaan doen 
zoveel mogelijk geld op te halen voor medicijnen tegen kanker.
Gijs

Ik doe mee aan de Alpe d’HuZes omdat mijn moeder is overleden aan kanker en daarom wil ik er alles aan doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een medicijn tegen kanker.

Marten

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat we een paar jaar terug een vriendin zijn verloren aan kanker. Dit was een zeer heftige tijd voor haar man en kinderen maar ook voor de hele familie en alle vrienden. Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met kanker! Of bij jezelf of bij de mensen om je heen. We voelen ons vaak machteloos tegenover deze vreselijke ziekte. Ik hoop door geld in te zamelen samen met alle anderen, dat wij kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer overlijdt aan kanker.

Noah

Waarom doe ik mee aan de Alpe d’HuZes
Ik heb al meerdere keren gewandeld in de bergen in Italië en Oostenrijk en ik ga samen met ouders en mijn opa de Alp d’Huez op wandelen volgend jaar. Ik doe dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar en tegen kanker zodat mensen hier niet meer aan overlijden.
Willen jullie mij steunen?

Marijn

Ik doe mee met de Alpe d’HuZes om me in te zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Tijdens dit sportevenement wil ik het leven vieren en tevens mensen herdenken. Ik kijk er naar uit om met deze fantastische groep deze week te beleven.
Ron

 Als ik terug kijk, zie ik eigenlijk al m’n hele leven mensen in mijn directe omgeving aan deze ziekte lijden en sterven. Wanneer er dan een sportevenement wordt georganiseerd voor een goed doel dan kun je dit alleen maar ondersteunen. Door deel te nemen probeer ik samen met de hele groep uit Zuidlaren een flink bedrag bij elkaar te brengen voor onderzoek naar kanker.

Jaap

Ik leef vanuit de overtuiging dat je door samen te winnen veel kunt bereiken. Door met de Alpe d’HuZes mee te doen gaan we samen als winnaars de berg omhoog en vergroten we de kans om kanker te wereld uit te helpen! Steun je mij en mijn team?

Sybren

Zoals zo veel anderen hebben ook wij in onze naaste omgeving te maken met kanker. Voor mij is het beklimmen van de Alpe en geld inzamelen voor onderzoek naar kanker een mooie combinatie en uitdaging. Ik zal er alles aan doen om deze actie zowel financieel als sportief tot een succes te maken!

Fimke

Eigenlijk kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die door de diagnose kanker is overvallen. Zelf hebben wij onze dochter Marije verloren aan deze ziekte. Momenteel strijdt ons kleine neefje Noan nog tegen de gevolgen van leukemie.Dus doen wij graag mee om geld voor kankeronderzoek te genereren

Matthijs

Als je in je omgeving hebt gezien hoe verwoestend kanker is, dan realiseer je je maar al te goed dat onderzoek naar deze vreselijke ziekte van levensbelang is. Ik kijk er daarom naar uit om als onderdeel van ons team hieraan een bijdrage te kunnen leveren! 

Coby

In mijn omgeving zijn er een aantal mensen gestorven aan kanker. Ik hoop dat ik door middel van geld in te zamelen mijn steentje kan bijdragen om deze verschrikkelijke ziekte de wereld uit te helpen.

Herman

Eigenlijk kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die door de diagnose kanker is overvallen. Zelf hebben wij onze dochter Marije verloren aan deze ziekte. Momenteel strijdt ons kleine neefje Noan nog tegen de gevolgen van leukemie. Dus doen wij graag mee om geld voor kankeronderzoek te genereren.

Miriam

Hoi! Ik ben Miriam de Haas en ik ga de Alpe d’HuZes lopen. Zo bijzonder om als groep deze uitdaging aan te gaan en extra speciaal om dit te doen samen met mijn schoonvader Jan, mijn man Marten en onze zoon Noah. Het is een fantastisch initiatief en een eerbetoon aan Marije en 2 tantes die in dezelfde periode aan de gevolgen van kanker zijn overleden. Geld voor meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte is hard nodig om te zorgen dat genezing niet alleen een droom is maar werkelijkheid wordt!

Hans

Genieten van het leven is natuurlijk een positieve instelling. Meestal is mijn glas ook half vol in plaats van half leeg. Maar ook zijn er momenten dat je geconfronteerd wordt met de broosheid van het bestaan. Als iemand die je lief is te horen krijgt dat hij of zij kanker heeft dan wordt dat des te meer duidelijk. Helaas heeft deze ziekte mijn moeder, schoonouders en onze geliefde schoondochter, op jonge leeftijd, uit dit leven weggenomen. Daarom wil ik graag, ondersteunend, betrokken zijn bij deze actie. Kanker de wereld uit is misschien een utopie, maar veel (onderzoek)druppels op een gloeiende plaat hebben zeker resultaat. 

Will

Geld voor onderzoek naar kanker mag niet stoppen. Daarom doe ik mee  met de Alpe d’HuZes. In 2005 heb ik  ook kanker gehad, daarom weet ik dat onderzoek enorm belangrijk is.

Mijn uitdaging is die week om, voor alle bikkels uit ons team die de berg opgaan, een goede maaltijd te verzorgen om ze voldoende energie te geven om hun doel te behalen!

Akkelina

Mijn motivatie om mee te gaan is vooral om onze zoon te steunen in dit initiatief.

Een mooi eerbetoon aan onze schoondochter, ouders en zoveel andere mensen die overleden zijn aan kanker.

Hopelijk brengt de opbrengst van de Alpe d’HuZes-actie 2024 onderzoek en behandeling weer een goede stap verder!

Nora

Hoi, ik ben Nora en ik ben 9 jaar oud. Ik vind het superleuk om samen met mijn vader en de rest van het team mee te doen aan Alpe d’Huzes! Kanker is een hele nare ziekte en het is heel belangrijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen om verder onderzoek te kunnen doen naar een oplossing. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij!