Blog

Welkom op de blogpagina van Alpe d’HuZes! Hier delen we alle updates, verhalen en voorbereidingen in aanloop naar het evenement, evenals de gebeurtenissen op de dag zelf. Volg ons avontuur terwijl we ons inzetten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en samen de berg beklimmen voor een toekomst zonder kanker. Van trainingsschema’s en motivatiespeeches tot persoonlijke verhalen van deelnemers en live updates op de grote dag – deze blog houdt je volledig op de hoogte. Samen maken we het verschil, één trap tegelijk.

WhatsApp Image 2024-06-03 at 19.41.47

Feestelijke Dag: Klimmen, Koken en Kamperen!

De dag begon feestelijk, want we hebben een jarige in ons midden: Floor is vandaag 30 jaar geworden! De ochtend begon met koffie, thee en taart om deze speciale dag te vieren.

Rond 12.00 uur arriveerden Matthijs, Renate en hun dochters, waardoor de club van Alpe d’Hu Zuidlaren nu compleet is.

Na de feestelijkheden trokken sommigen hun wandelschoenen weer aan, terwijl anderen op de racefiets stapten en naar de top van de Alpe d’Huez klommen, om vervolgens door te gaan naar het Palais des Sports. Dit palais is het centrum van de organisatie van Alpe d’HuZes en ook de finish voor donderdag.

Het mooie aan deze dag was dat er door jong en oud volop gefietst en gewandeld werd. Terwijl de ervaren fietsers de uitdaging aangingen om de top van de Alpe d’Huez te bereiken, genoten de mini deelnemers van route over de camping ;-).

Helaas stonden de deelnemers die een uitje naar de ijsgrotten bovenop de berg via La Grave hadden gepland, voor een gesloten skilift.

In de middag werd de feesttent van de organisatie Alpe d’HuZes bij de rotonde versierd met vlaggen en kaarsen, en werden er berichten op de wand geschreven. Deze tent bevindt zich niet op de camping, maar net iets verderop.

Aan het eind van de dag ging een groepje nog wandelen naar de watervallen, een heerlijke verkoeling.

Ondertussen hadden koks Hans en Will een verrukkelijke maaltijd voorbereid. Het diner begon met een voorgerecht van rauwe ham met dadels, gevolgd door een hoofdgerecht van rijst met groentecurry en een tomatensalade. Als afsluiter werd er een heerlijke cocktail van vers fruit geserveerd. Iedereen genoot met volle teugen van de culinaire verwennerij.

De sfeer zit er goed in en het weer is prachtig.

Op naar morgen! Voor sommigen de laatste trainingsdag, waarna woensdag een rustdag is.

Deel dit bericht

13 reacties

 1. Gefeliciteerd Floor🥳🎉 gezellige avond nog. Heel veel succes allemaal, top prestatie gaan jullie leveren met elkaar. 💪🏻

 2. Leuk die foto’s. Zo te zien kun je ook lekker wandelen in mooie natuur. Geniet ervan met z’n allen. Groetjes Sietske

 3. Ook van Piet en mij nog Gefeliciteerd Floor.
  En samen heel veel succes.
  En inderdaad wat een prachtig bedrag.
  En ook genieten met elkaar.

 4. We wensen jullie allen morgen heel veel succes toe! Zet em op!
  En een fijne tijd met elkaar maar dat gaat vast lukken als je de foto’s ziet.
  Groet vanuit het mooie Italië 😎😀
  Bart en Margriet Buist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *