Afgeronde acties

Hier vindt u meer informatie over alle acties die team Alpe d’HuZuidlaren in de afgelopen periode heeft uitgevoerd en afgerond.

Terugblik slotconcert

We kijken terug op een fantastisch slotconcert! Het kinderkoor ‘Zangmaatjes’ zong een aantal sprankelende liedjes van Kinderen voor Kinderen. De kids waren enthousiast en dansten op het podium. Ook Erica had een geweldig repertoire. Tot slot zong het enthousiaste popkoor ‘Just Sing’ moderne en actuele liedjes. Dit alles onder inspirerende leiding van ds. Wouter Slob, winnaar Maistro Zuidlaren 2014. Met bijna 300 mensen in de Kandelaarkerk en een opbrengt van ruim € 2600,- zijn we superblij met dit resultaat!!

 

 

 

 

 

  

Sfeerimpressie Gooische Vrouwen Bingo

Op vrijdagavond 9 februari werd in een sfeervolle De Meent een Gooische Vrouwen Bingo gehouden. We kijken terug op een fantastische avond!!

Een van de Gooische vrouwen omschreef het als volgt: “Een prachtige aankleding, perfecte catering, glitterent publiek, mooie prijzen, zoveel helpende handen………onvergetelijk!!!

Wat was het leuk om dit samen met een zaal vol 80 fantastische vrouwen te doen. Het was de stress en slapeloze nachten meer dan waard! En dat allemaal voor het goede doel.

 

De opbrengst van de avond is ruim € 1500,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik vrije viering Laarkerk

“Een indrukwekkende dienst met wisselende emoties”. 

Dit was een van de vele reacties op de dienst die zondag 28 januari is gehouden in de Laarkerk.  Het thema “Kan ik wat voor je doen?” stond centraal in de dienst. Er werden vele liederen gezongen door en onder begeleiding van oud-leden van de band United, o.a. “Kan ik wat voor je doen” van De Dijk en “Ik kan het niet alleen” van Stef Bos. Er waren verschillende sprekers die een aantal ervaringen van de afgelopen tijd verwoorden. Ook burgemeester Marcel Thijssen heeft gesproken over het aangaan van de uitdaging om de berg Alpe d’Huez te beklimmen. Dat het niet alleen de sportieve prestatie betreft, maar ook om iets voor een ander te kunnen betekenen. In dit geval om geld in te zamelen voor het KWF -fonds. Aan deze oproep werd direct gehoor gegeven. De collecte tijdens de dienst bracht maar liefst € 1445,- op. Team Alpe d’HuZuidlaren kijkt terug op een indrukwekkende en verbindende dienst met een mooi resultaat!
  

Sfeerimpressie pietenactie

Op 2, 3 en 5 december zijn een aantal leden van ons team, samen met wat hulptroepen, verkleed als piet langs een aantal gezinnen gegaan. Dit leverde een hoop mooie momenten op. We mogen dan ook spreken van een geslaagde actie!

Netto opbrengst: € 375,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik kalenderactie

Ons team was het er al snel over eens dat we qua acties sowieso één grote klapper moesten gaan maken. Een kalenderactie kwam daar al snel voor in aanmerking. Het idee was niet nieuw maar werd geleend van een World Servants groep van enkele jaren geleden.

Het doel was ambitieus. De één was meer overtuigd van de haalbaarheid dan een ander. 300 dagen, à €125,- per dag, proberen te “verkopen” aan ondernemers en particulieren. En dus werden lijsten met potentiële kopers gemaakt en door de teamleden vele bezoeken afgelegd, mailtjes verstuurd en telefoontjes gepleegd. Telkens werd “een pitch” gehouden om ondernemers en particulieren te enthousiasmeren. Na verkoop moest uiteraard ook de benodigde informatie zoals een logo of tekst worden aangeleverd, erg arbeidsintensief. In verloop van tijd zagen we dat alle deelnemers met vol vertrouwen het einddoel wilden behalen. We hebben bijna 300 dagen verkocht en daar zijn we dan ook enorm blij mee!

Na de verkoop begon het opmaken van de dagen en samenstellen van de kalender. Daar zat veel werk in maar met hulp van Iris en Richard, twee grafische kanjers, kwam dat in orde. Er viel een last van onze schouders af toen het bestand eindelijk naar de drukker ging. Enkele weken later kregen we drie pallets vol met dozen met daarin de kleurrijke Zuidlaarder Kalender 2024 bezorgd.

Onze belofte was om het hele dorp te voorzien van een gratis kalender. Met ondersteuning van vrienden en familieleden hebben we daar de week voor kerst hard onze best voor gedaan. Het bezorgen ging gecombineerd met een collecte. Tijdens deze collecteweek hebben we achter de voordeuren van de inwoners van Zuidlaren mogen kijken. We werden warm onthaald met de aanbieding van een kopje koffie, schuilen voor de regen of het delen van hun verhaal.

Na aftrek van de productiekosten bleef er een netto opbrengst van €42.500,- euro over! Een geweldig bedrag waar we iedereen zeer dankbaar voor zijn!!

Ps: per abuis heeft vier mei op de kalender een verkeerde invulling gekregen. De betreffende ondernemer heeft daar geen invloed op gehad.

  

Sfeerimpressie kerstmarkt

Op 15 en 16 december hebben we op de kerstmarkt in Zuidlaren gestaan en daar allerlei verzamelde en geknutselde spullen verkocht. Ondanks het koude, natte weer was het een gezellige drukte en werd er flink verkocht! De netto opbrengst is €561,47! Niet gek toch?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik Top2000 feest

Het was een geslaagd feest! Een sfeerimpressie volgt op korte termijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik oliebollenactie, 30 december 2023

Om kwart over 4 gaat de wekker, want we moeten om 5 uur
alles paraat hebben om te kunnen starten; beginnen met beslag maken, laten rijzen, de bakmachine op temperatuur brengen en de rijshok op temperatuur brengen en nog veel meer.

Om 7 uur komen de bakkers, Bert, Gerrit en Jaap er aan. Ze
staan te popelen om de beginnen, maar helaas de olie is nog (net) niet op de gewenste temperatuur (183 grd). Even later gaan de eerste proefbollen in de olie. Mmm, dat kan beter, ze hebben nog niet de juiste vorm of zijn te licht of te donker.

Na een half uur begint het erop te lijken en loopt het
gesmeerd. Dat moet ook want er zijn een slordige 2000 oliebollen
besteld.

Om 9 uur staan de eerste afnemers al voor de tent. Ze worden
warm ontvangen met naar keuze koffie, glühwijn of warme chocolademelk.

De hele ochtend gaat het goed, tot aan de lunch. Per ongeluk
komt er troep in de olie en is niet meer te reinigen. Razendsnel wordt er
nieuwe olie opgehaald, de oude opgevangen. Na ong. 2 uur draait de
oliebakmachine weer als vanouds. Omdat er tussentijds ook nog extra
bestellingen binnenkomen, of de klanten nemen soms extra af, loopt het aantal oliebollen alleen maar op….

Het loopt enigszins uit de hand en pas om 21 uur worden de laatste oliebollen gebakken en bezorgd.

Uiteindelijk worden er meer dan 2300 oliebollen gebakken!

Het eindresultaat is dat we ruim 1600 euro netto hebben binnengehaald!